Telített borovi fenyő teraszburkolat


Termékleírás

A szépség a részletekben rejlik! A fa teraszburkolat nagyszerű eleme bármely kertnek, udvarnak, térnek. Profik és barkácsolók egyaránt szeretnek dolgozni vele egyszerű, és könnyű beépíthetősége, izgalmas megjelenése miatt. A nagynyomású (13 bar) telítési eljárás során a faanyag ellenállóvá válik a rovar- és gombakártevők ellen. A telített termékek élettartama a szíjácsba bepréselt gomba- és rovarkárosodást megelőző telítőanyagnak köszönhetően többszöröse a telítetlen termékekének.

Színe a telítőanyag színe szerint többféle lehet, a Salix Lignum Kft. barna termékeket forgalmaz.

Ez a szín az idő múlásával a fa érési folyamatának hatására szürkésbarnává válik.

Az eljárás során a fa szerkezete nem sérül, fizikai tulajdonságai megmaradnak. Megfelelő száradás után a telítőanyag nem mosható ki a fából és a telített faanyag felhasználható.

A telített borovi burkolat különösebb felületkezelést nem igényel.

A teraszburkolat lerakásánál mindenképpen célszerű egy alátétszerkezetetre építeni a teraszburkolatot, hogy az közvetlenül ne érintkezzen a talajjal, és egyben a szellőzést, és a vízelvezetést is biztosítsa.

A teraszdeszkákat rozsdamentes teraszburkoló csavarral kell rögzíteni, kb. 60 cm-enként kiosztott, ugyancsak telített anyagú lécvázra (stafnivázra).

A jó terasznak lejtenie kell kifelé egy kicsit, ha van rá lehetőség, hogy a vizet elvezesse a teraszról.

Kézzel: Egy kefe és víz segítségével az egyszerűbb felületi szennyeződések könnyen eltávolíthatók.

 

Géppel: Nagy nyomású mosókkal csak óvatosan bánjunk, mert a túl nagy nyomás felületi sérüléseket is okozhat.