Hőkezelt (thermo)borovifenyő tereszdeszka


Termékleírás

A hőkezelt teraszburkolat vegyszermentes, kizárólag hőkezeléssel időjárásállóvá tett faanyag. A több lépcsős, összetett, különleges hőkezelési eljárás biztosítja, hogy alkalmazható külső térben akár felületkezelés nélkül is! Nincs többé drága, és fárasztó vegyszeres felületkezelés! A Thermowood ellenáll a farontó rovarok és gombák támadásának, tartóssága felveszi a versenyt a legdrágább trópusi fajokkal is.
Előnye, hogy a speciális hőkezelésnek köszönhetően nem vetemedik, nem duzzad meg nedvesség hatására, a legkevésbé mozgó kültéri burkolat! Meglepően könnyű, alacsony a fajsúlya, nagy felületen lerakva is kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak!

A hőkezelt teraszburkolat különösebb felületkezelést nem igényel, még kültéren, a szélsőséges időjárásnak kitett felületeken sem! A védelmet maga a hőkezelés adja!

Bár kezelés nélkül is rendkívül mutatós, és időjárásálló, szép selymes barna színét idővel elveszíti és impozáns ezüstszürkévé válik.
Esztétikai okokból olajjal át lehet kezelni, de ez sem feltétlenül szükséges, érdemes a lerakás után néhány hónapot várni, mert valószínűleg nem is lesz rá szükség! Az olajjal történő esetleges kezelés pusztán esztétikai szempont, az anyag élettartamát nem befolyásolja.

Csak növényi olajokból és gyantákból készült BIOPIN teraszolajakat forgalmazunk, de a kereskedelmi forgalomban kapható más gyártók által készített termék is.

A teraszburkolat lerakásánál mindenképpen célszerű egy alátétszerkezetetre építeni a teraszburkolatot, hogy az közvetlenül ne érintkezzen a talajjal, és egyben a szellőzést, és a vízelvezetést is biztosítsa.

A teraszdeszkákat rozsdamentes teraszburkoló csavarral kell rögzíteni, kb. 60 cm-enként kiosztott, ugyancsak hőkezelt anyagú lécvázra (stafnivázra).

A jó terasznak lejtenie kell kifelé egy kicsit, ha van rá lehetőség, hogy a vizet elvezesse a teraszról.

Kézzel: Egy kefe és víz segítségével az egyszerűbb felületi szennyeződések könnyen eltávolíthatók.
 
Géppel: Nagy nyomású mosókkal csak óvatosan bánjunk, mert a túl nagy nyomás felületi sérüléseket is okozhat.